Android, un sistem de operare iubit: aplicațiile utile care o să-ți facă viața mai ușoară
Smartphone-ul tău Android este obiectul pe care îl folosești pentru a socializa, a lucra, a te distra și multe altele.
Dar aplicațiile sunt adevăratul motiv pentru care telefoanele au ajuns să capete o asemenea importanță în viața noastră de zi cu zi.
Majoritatea oamenilor nu deblochează niciodată întregul potențial al telefonului lor Android pur și simplu pentru că nu au aplicațiile pentru a face acest lucru.
Așadar, mai jos o să găsești aplicații pe care orice utilizator Android ar trebui să le folosească.
Google Authenticator
În zilele noastre, securitatea digitală seamănă mai mult cu o cursă a înarmărilor. Este posibil să ai cea mai sigură parolă de pe Pământ, dar este totuși probabil să suferi un hack din cauza unei încălcări a datelor aflate în afara controlului tău. O soluție populară este autentificarea cu doi factori (2FA), în care trebuie să introduci un cod unic trimis pe telefon înainte de a te putea conecta la un cont. Dar, deși este mai bine decât o singură parolă, 2FA se bazează de obicei pe mesaje text, care sunt încă vulnerabile la atac. Dacă dorești cu adevărat să-ți transformi conturile într-un Fort Knox digital, lasă în urmă autentificarea SMS nesigură cu doi factori și utilizează o aplicație de autentificare pentru codurile tale 2FA.
Una dintre cele mai bune opțiuni disponibile în prezent este Google Authenticator. Are o interfață simplă, afișând toate codurile 2FA curente într-o listă, cu un buton plus în partea de jos pentru a adăuga conturi noi. Are caracteristicile de securitate la care v-ați aștepta, cum ar fi protecția anti-captură de ecran și, datorită unei actualizări recente, poate copia codurile în contul tău Google.
PhotoScan de la Google Foto
PhotoScan de la Google este poate una dintre cele mai subapreciate aplicații pe care le face gigantul căutării. Este un instrument care folosește camera telefonului și ceva magie computațională pentru a scana fotografii și documente fizice. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația, să îndrepți camera către documentul pe care dorești să îl scanezi și apoi să treci telefonul peste toate cele patru colțuri ale acestuia. Aplicația preia acele prim-planuri și le îmbină într-o singură imagine, eliminând strălucirea ușoară și alte zgomote în acest proces.
PhotoScan nu este magic, dar cu siguranță se simte așa. Imaginile scanate pe care le creează nu rezistă la un scaner de înaltă calitate în ceea ce privește rezoluția, dar se apropie surprinzător, ceea ce este mai mult decât suficient în multe situații. Dacă ai acel prieten căruia îi place să facă fotografii Polaroid, poți împrumuta copia fizică și poți transfera rapid o scanare decentă a acesteia pe telefonul tău pentru Instagram.
Gboard
Nicio tastatură virtuală nu este perfectă, dar cea care a venit preinstalată pe telefonul tău este probabil suficient de proastă încât să te enerveze. Greșelile de scriere nesfârșite, hapticul oribil și multe altele îți pot încetini viteza de tastare și pot transforma acel e-mail rapid de lucru într-o corvoadă de 10 minute. Lucrul grozav despre Android este că totul este personalizabil, iar tastaturile au fost întotdeauna interschimbabile, așa că fă-ți o favoare și treci la Gboard.
Pe Magazinul Play sunt disponibile o mulțime de tastaturi decente, dar propriul Gboard al Google fură coroana. Datorită învățării automate de la Google, Gboard studiază acuratețea tastării pentru a se asigura că introduceți litera pe care ați vrut să o apăsați, chiar dacă sunteți puțin în afara țintei. Dacă preferi să glisezi tipul, aceasta este și o opțiune. Și introducerea de voce în text de la Google este într-o ligă proprie, mai ales acum că utilizatorii pot descărca modelul de voce pentru a fi stocat local, permițându-ți să rostești cuvintele, aproape în timp real, indiferent dacă ai sau nu o conexiune la internet.
În completarea setului de funcții sunt opțiuni robuste de personalizare și tematică, un mod plutitor, un mod cu o singură mână, o tastatură emoji care poate fi căutată, inserarea GIF și un istoric clipboard pentru a atașa cu ușurință textul copiat din altă parte.
Messages by Google
Cea mai eficientă armă a Google în războiul său împotriva iMessage de la Apple a fost Messages by Google. Aplicația funcționează cu SMS standard, desigur, dar strălucește cu adevărat atunci când activați RCS, standardul de mesagerie inteligentă Google speră să înlocuiască nu numai SMS-urile, ci și iMessage. Dacă deții un telefon Pixel, Messages by Google va veni preinstalat împreună cu telefonul tău, dar pentru toți ceilalți, merită încercat.
Din start, Google Messages are o interfață de utilizator uimitoare și intuitivă, care funcționează cu motorul de tematică Material You, pentru a-l face să pară coeziv din punct de vedere estetic cu restul telefonului. Are, de asemenea, o funcție de sortare inteligentă care îți separă mesajele în categorii personale și de serviciu, în timp ce elimină spam-ul suspectat. Alte clopote și fluiere includ programarea mesajelor, arhivarea și funcțiile de căutare robuste. Google a preluat o mulțime de funcții pe care le-a creat pentru Gmail și le-a adus în aplicația sa de mesaje text.
După cum am menționat, RCS este vedeta spectacolului, oferindu-vă funcții de mesagerie inteligente asemănătoare iMessage. Diferența cheie este că tehnologia nu se limitează la o singură marcă de telefon. Dacă discutați cu cineva care are și el activat, indiferent de telefonul sau rețeaua Android pe care se află, veți primi funcții inteligente de mesagerie, inclusiv indicatori de tastare, chitanțe de citire și reacții emoji, precum și transferuri media de înaltă calitate.
Dezavantajul este că Google Messages încă nu va juca bine cu iPhone-urile, în ciuda campaniei în desfășurare a Google de a face Apple să susțină RCS.
WiFi Heatmap
Wi-Fi este una dintre cele mai răspândite tehnologii din viața noastră modernă, dar poate fi o durere de rezolvat. Pereții și alte obiecte solide pot slăbi semnalul, iar cu cât aveți mai mult spațiu în casa dvs., cu atât problema poate fi mai gravă. O soluție populară este să plasezi extensii Wi-Fi în jurul casei, dar de unde știi unde ar putea fi cel mai bun loc pentru a le pune?
WiFi Heatmap este un instrument la îndemână care îți oferă informații despre puterea și viteza conexiunii tale Wi-Fi. Deschizând-o și deplasându-te în spațiul tău, poți vedea unde conexiunea este cea mai puternică și unde întâlnește interferențe. Acest lucru în sine este util, dar devine și mai bine. WiFi Heatmap vă poate spune ce rețele Wi-Fi învecinate interferează cu ale tale și poate face o hartă termică reală a casei tale (de unde și numele) pentru a îți arăta cum arată puterea rețelei în fiecare cameră.
Înarmat cu aceste informații, poți determina amplasarea optimă a routerului și a tuturor dispozitivelor compatibile Wi-Fi din casa ta, precum și unde ai nevoie de extensii. Și vei putea spune dacă conexiunea este fiabilă.
Adobe Express
Adobe Express, cunoscut anterior ca Adobe Spark, este o aplicație creativă de editare a fotografiilor concepută special pentru a face postări atractive pe rețelele sociale. Imaginează-ți o versiune super tonificată a Photoshop, dar cu funcții adaptate pentru promovarea mărcii tale pe platforme bazate pe imagini precum Instagram. Adobe a adăugat recent și creații bazate pe video pentru a susține videoclipuri populare de scurtă durată, cum ar fi TikTok și Instagram Reels.
Indiferent dacă ai o afacere mică sau o lucrare personală de promovat, fie că dorești doar să condimentezi acea fotografie din vacanța recentă, Adobe Spark te va ajuta să adăugi grafică și editări strălucitoare fotografiilor și videoclipurilor scurte.
Deoarece este de la Adobe, există desigur o versiune de abonament, dar nivelul gratuit este și surprinzător de util. Există șabloane care te ajută să începi sau poate crea propria grafică complet de la zero.